30 Οκτ 2013

Τι είναι η φυσικοθεραπεία;



''Η φυσικοθεραπεία βοηθάει εκείνους που έχουν επηρεαστεί από ένα τραυματισμό, μία ασθένεια, ή μια ανικανότητα, να επανακτήσουν την κίνηση και τη λειτουργικότητα τους.''



  Οι φυσικοθεραπευτές βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από ένα τραυματισμό, μία ασθένεια ή ανικανότητα, διαμέσου της κίνησης, της άσκησης, των ειδικών τεχνικών κινητοποίησης, της εκπαίδευσης και των συμβουλών.
  Συντηρούν την υγεία ανθρώπων όλων των ηλικιών, βοηθώντας να διαχειριστούν τον πόνο και να προλάβουν ασθένειες.
  To επάγγελμα βοηθά να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να διευκολυνθεί η ανάρρωση, καθιστώντας τους ανθρώπους ικανούς να μείνουν στη δουλειά ενώ τους βοηθούν να παραμείνουν ανεξάρτητοι για όσο περισσότερο καιρό είναι δυνατό.


Tι κάνουν οι φυσικοθεραπευτές


  Η φυσικοθεραπεία είναι ένα επιστημονικό επάγγελμα και παίρνει μία ολιστική προσέγγιση στην υγεία και την ευημερία,  το οποίo περιλαμβάνει το γενικότερο τρόπο ζωής του ασθενή.
  Στο επίκεντρο είναι η ίδια η συμμετοχή του ασθενή στη φροντίδα τους, διαμέσου της εκπαίδευσης, της επίγνωσης, της ενίσχυσης και της συμμετοχής στη θεραπεία τους.
  Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη φυσικοθεραπεία οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας. Η φυσικοθεραπεία βοηθάει στην οσφυαλγία ή στον ξαφνικό τραυματισμό, στη διαχείριση μακροχρόνιων ιατρικών καταστάσεων όπως είναι το άσθμα, και στην προετοιμασία για ένα τοκετό ή ένα αθλητικό γεγονός.


Γιατί φυσικοθεραπεία;


  Η φυσικοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα πανεπιστημιακού επιπέδου. Οι φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους για να βελτιώσουν μια ποικιλία από καταστάσεις που σχετίζονται με διαφορετικά συστήματα του σώματος, όπως:

-Νευρολογικά (εγκεφαλικό, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του πάρκινσον)

-Νευρομυοσκελετικά (οσφυαλγία, τραυματισμούς στον αυχένα, αθλητικές κακώσεις, αρθρίτιδα)

-Καρδιαγγειακά (χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, αποκατάσταση μετά από καρδιακή προσβολή)

-Αναπνευστικά (άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, κυστική ίνωση)

  Οι φυσικοθεραπευτές εργάζονται σε χώρους όπως κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία, κατ' οίκον, ή σε φυσικοθεραπευτήρια. Επιπλέον, κάποιοι φυσικοθεραπευτές εμπλέκονται στην εκπαίδευση, την έρευνα και σε υπηρεσίες διαχείρισης.



Πηγή:
Chartered society of physiotherapy http://www.csp.org.uk/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...